search

Πως ψήνουμε σε μπεν μαρί φούρνου

Πώς κάνουμε μπεν μαρί φούρνου

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο
    Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 160–180°C, ανάλογα με τη συνταγή (πάντα στις αντιστάσεις ή στον αέρα, όπως απαιτείται).

  2. Επιλέγουμε δύο σκεύη
    Παίρνουμε ένα μικρότερο σκεύος (π.χ. πυρίμαχο μπολ ή ταψάκι) για το φαγητό ή το γλυκό μας και ένα μεγαλύτερο, πιο βαθύ ταψί που να το χωράει άνετα.

  3. Τοποθετούμε το φαγητό στο μικρότερο σκεύος
    Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που πρόκειται να ψήσουμε (π.χ. κρέμα καραμελέ, σουφλέ, cheesecake κ.λπ.).

  4. Βάζουμε το μικρό σκεύος μέσα στο μεγάλο
    Τοποθετούμε προσεκτικά το μικρότερο σκεύος (με το μείγμα) μέσα στο μεγαλύτερο.

  5. Προσθέτουμε ζεστό νερό
    Βράζουμε νερό και το ρίχνουμε προσεκτικά στο μεγάλο ταψί, μέχρι να φτάσει περίπου στα 2/3 του ύψους του μικρού σκεύους. Προσέχουμε να μην πέσει νερό μέσα στο φαγητό.

  6. Ψήνουμε όπως απαιτεί η συνταγή
    Βάζουμε το όλο σύστημα στον φούρνο και ψήνουμε για όσο χρόνο χρειάζεται. Ελέγχουμε κατά διαστήματα τη στάθμη του νερού και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό.

  7. Αφαιρούμε με προσοχή
    Μόλις ψηθεί το φαγητό, βγάζουμε πρώτα προσεκτικά το μικρό σκεύος (χρησιμοποιώντας λαβίδες ή πετσέτα) και αφήνουμε να κρυώσει αν χρειάζεται.



Cool Artisan