Πώς κάνουμε μπεν μαρί φούρνου
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο
Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 160–180°C, ανάλογα με τη συνταγή (πάντα στις αντιστάσεις ή στον αέρα, όπως απαιτείται). -
Επιλέγουμε δύο σκεύη
Παίρνουμε ένα μικρότερο σκεύος (π.χ. πυρίμαχο μπολ ή ταψάκι) για το φαγητό ή το γλυκό μας και ένα μεγαλύτερο, πιο βαθύ ταψί που να το χωράει άνετα. -
Τοποθετούμε το φαγητό στο μικρότερο σκεύος
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που πρόκειται να ψήσουμε (π.χ. κρέμα καραμελέ, σουφλέ, cheesecake κ.λπ.). -
Βάζουμε το μικρό σκεύος μέσα στο μεγάλο
Τοποθετούμε προσεκτικά το μικρότερο σκεύος (με το μείγμα) μέσα στο μεγαλύτερο. -
Προσθέτουμε ζεστό νερό
Βράζουμε νερό και το ρίχνουμε προσεκτικά στο μεγάλο ταψί, μέχρι να φτάσει περίπου στα 2/3 του ύψους του μικρού σκεύους. Προσέχουμε να μην πέσει νερό μέσα στο φαγητό. -
Ψήνουμε όπως απαιτεί η συνταγή
Βάζουμε το όλο σύστημα στον φούρνο και ψήνουμε για όσο χρόνο χρειάζεται. Ελέγχουμε κατά διαστήματα τη στάθμη του νερού και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό. -
Αφαιρούμε με προσοχή
Μόλις ψηθεί το φαγητό, βγάζουμε πρώτα προσεκτικά το μικρό σκεύος (χρησιμοποιώντας λαβίδες ή πετσέτα) και αφήνουμε να κρυώσει αν χρειάζεται.