Πρόκειται για μια κλασική γαλλική συνταγή με ένα σύγχρονο τουίστ! Μπορείς να την κάνεις με φρέσκα φρούα αλλά εγώ προτιμώ την εύκολη λύση χρησιμοποιώντας ροδάκινα κονσέρβα.
Υλικά
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 450 ml γάλα
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 50 γρ βούτυρο
- 400 g ροδάκινα κονσέρβα, στραγγισμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 220 º C.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη με τα χτυπημένα αυγά.
- Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει χλιαρό, και στη συνέχεια ανακατεύουμε με το μίγμα των αβγών.
- Προσθέτουμε το ¼ του μοσχοκάρυδου.
- Βουτυρώνουμε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τα στραγγισμένα ροδάκινα στο κάτω μέρος και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών πάνω τους.
- Προσθέτουμετο υπόλοιπο βούτυρο πάνω σε μικρά κομματάκια.
- Το ψήνουμε στο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά, έως ότου το αυγό ψηθεί.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με μια κουταλιά παγωτό.
Recipe via Jamie Oliver
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ