search

Pasta with Broccoli, Bolognese Sauce and Greek Yogurt Crust

penne rigate, broccoli pasta, minced meat, greek yogurt crust, pasta al forno, recipe, συνταγή, πέννες, κιμά, μπρόκολο, κρούστα γιαουρτιού, σάλτσα ντομάτας, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης   Αυτή η συνταγή για κρούστα γιαουρτιού είναι η πιο ωραία ανακάλυψη στο κόσμο των ζυμαρικών! Είναι πολύ πιο εύκολη από την μπεσαμέλ και δεν χρειάζεται να λερώσεις κατσαρόλα. Δίνει ένα ωραίο, crispy τελείωμα στο πιάτο και το απόλυτο “χρυσό” χρώμα στο φούρνο!  

    Υλικά

    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
    • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
    • 500 γρ. μακαρόνια
    • 2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο
    • 2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
    • 2 φλιτζ. γραβιέρα φρεσκοτριμμένη
    • 1 φλιτζ. φουντίτσες μπρόκολο

    Εκτέλεση

    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο.
    • Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
    • Μόλις μαγειρευτεί, προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το ζωμό κοτόπουλου, το μπρόκολο και τη σάλτσα.
    • Μόλις βράσει, καπακώνουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
    • Στη συνέχεια, βγάζουμετο καπάκι και το σιγοβράζουμε για μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας.
    • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το. τυρί.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πιρέξ.

    penne rigate, broccoli pasta, minced meat, greek yogurt crust, pasta al forno, recipe, συνταγή, πέννες, κιμά, μπρόκολο, κρούστα γιαουρτιού, σάλτσα ντομάτας, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης Για την κρούστα γιαουρτιού

    • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    • 3 αβγά
    • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
    • 3 κ.σ. φρυγανιά

    Εκτέλεση

    • Σε μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γιαούρτι .
    • Τα στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού.
    • Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30′ να ροδίσει η κρούστα γιαουρτιού.

    penne rigate, broccoli pasta, minced meat, greek yogurt crust, pasta al forno, recipe, συνταγή, πέννες, κιμά, μπρόκολο, κρούστα γιαουρτιού, σάλτσα ντομάτας, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

    Ιngredients
    • 2 tbsp olive oil
    • 2 cloves garlic, chopped
    • 1/2 small onion, cut into cubes
    • 250 gr. minced beef
    • 500 gr. macaroni
    • 2 cups. chicken broth
    • 2 cups. tomato sauce
    • 2 cups. freshly grated gruyere
    • 1 cup. pompon broccoli

    Directions

    • In a large saucepan, saute garlic and onions in olive oil.
    • Add the minced meat and break it down with a spoon. 
    • Saute until it get’s a nice color.
    • Once cooked, add the pasta, chicken broth and sauce in the pot.
    • Once boiled, put the lid on the pot and cook over low heat for about 15 minutes.
    • Remove lid and simmer until pasta gets tender and sauce is reduced.
    • Remove from heat and mix with cheese.
    • Transfer the mixture to a pirex.

    For the Yogurt Crust Ingredients

    • 500 gr. yoghurt
    • 3 eggs
    • 2 tbsp Parmesan
    • 3 tbsp toast

    Directions

    • Mix the eggs with yogurt in a bowl.
    • Pour the mixture on the surface of the pasta dish.
    • Mix the breadcrumbs with the Parmesan and sprinkle on the surface.
    • Bake in preheated oven for good 30 minutes until the yogurt crust gets a nice golden color.

    Serve With Love

    Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

    cool artisan instagram



Cool Artisan