search

ΟΙ «WINE ENTHUSIAST» ΠΙΝΟΥΝ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Πάντα χαιρόμαστε όταν ένα ελληνικό προϊόν διαπρέπει στο εξωτερικό κατακτώντας βραβεία αλλά και την προτίμηση του κοινού.

Το «Μοσχοφίλερο Μπουτάρη 2016» μας κάνει… περήφανους ως Έλληνες αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία των 92 βαθμών, από το καταξιωμένο, αμερικανικό περιοδικό “Wine Enthusiast” που το κατέταξε ως το κορυφαίο κρασί της ομώνυμης ποικιλίας, το πρώτο από τα καλύτερα μοσχοφίλερα που δοκιμάστηκαν από τους διεθνείς οινοκριτικούς.

Η βαθμολογία ανακοινώθηκε στο Wine Enthusiast Buying Guide, στο τεύχος του Σεπτεμβρίου 2017 και στο εκτενές άρθρο του περιοδικού για την ποικιλία μοσχοφίλερο, στο τεύχος Οκτωβρίου, όπου τα σχόλια της δημοσιογράφου οίνου Suzan Kostrzewa για το «Μοσχοφίλερο Μπουτάρη 2016» ήταν ιδιαιτέρως επαινετικά και περιγραφικά του πλούτου των αρωμάτων του: «Λεμόνι, άνθη πορτοκαλιού και  αρώματα τριαντάφυλλου χαρακτηρίζουν αυτό το εξωτικό και δροσιστικό κρασί. Στον ουρανίσκο, οι έντονες γεύσεις των εσπεριδοειδών ανακατεύονται με το πεπόνι και το πιπέρι. Ευκολόπιοτο αλλά χαρακτηριστικό».

WINE ENTHUSIAST, ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ, ΚΡΑΣΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗ, BOUTARI 2, ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Η Οινοποιία Μπουτάρη έχει επενδύσει στην ποικιλία μοσχοφίλερο και αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυνατότητές του συγκεκριμένου σταφυλιού, έχει δημιουργήσει από το 1986, ένα από τα πιο εμπορικά σήματα της ελληνικής αγοράς  και ένα από τα πιο διαδεδομένα ελληνικά κρασιά στο εξωτερικό.

Ο Δρ. Οινολογίας Ιωάννης Βογιατζής, Γενικός Διευθυντής της Οινοποιίας Μπουτάρη εξέφρασε την ικανοποίηση των ανθρώπων της Μπουτάρη για την υψηλή διάκριση: «Στο Μοσχοφίλερο Μπουτάρη έχουμε πετύχει να αποτυπώνεται με αυθεντικό και απόλυτο τρόπο η τυπικότητα της ποικιλίας στη Μαντινεία. Σε αυτό οφείλονται οι πολλές βραβεύσεις που διαχρονικά έχει αποσπάσει, μεταξύ των οποίων είναι και η προτίμηση του κόσμου, που καθημερινά το επιλέγει περισσότερο από κάθε άλλο λευκό κρασί».



Cool Artisan