search

ΤΟ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ» ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

d

Με μεγάλη επιτυχία γιόρτασε το Sympossio Greek Gourmet Touring τον 9ο χρόνο διεξαγωγής του κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη του ταξιδιού του στο εξωτερικό με φετινό θέμα «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο».

Το Sympossio, το μοναδικό, εξαγωγικό όχημα προβολής του Ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, διοργάνωσε λαμπρή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο χώρο του Saint George Lycabettus υποδέχοντας τους υποστηρικτές, συνεργάτες και φίλους του. Σε αυτό το επίσημο δείπνο, ανακοίνωσε επισήμως την έναρξή της 9ης κατά σειρά διεξαγωγής του ταξιδιού του σε πάνω από 37 πόλεις, σε 15 χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Ο θεσμός του Sympossio, έχει καταφέρει έμπρακτα να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη σύμπραξη θεσμικών οργάνων, φορέων και Ελλήνων επιχειρηματιών με κοινό στόχο την προβολή και ανάδειξη των ελληνικών γεύσεων και των ελληνικών περιοχών στο εξωτερικό.

Φέτος παρουσιάζει ένα μαγευτικό «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο». Στο ταξίδι αυτό συνοδοιπόροι είναι επιχειρηματίες του κλάδου και ξενοδόχοι της Πελοποννήσου με τα ξενοδοχεία: Saint George Lycabettus, Airotel,  Kinsterna, Kyrimai, Elite, 3sixty αλλά και εταιρείες όπως: Aegean Airlines, ΛΟΥΞ, Κτήμα Σκούρα, Παπαδημητρίου, Unilever, Heteroclito, CoffeeIsland, Ανδρίτσαινα, Apivita, Μερκούρογλου, Breadfactory, Μικρό Άγιο Όρος, Ploos και UPS.

sympΤο παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της τηλεόρασης, της γαστρονομίας, της τέχνης και του πολιτισμού αλλά και  εκπρόσωποι τουριστικών και παραγωγικών φορέων της χώρας, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η κ. Κατερίνα Γκαγκάκη με το ρόλο του Πρεσβευτή αλλά και κοινωνού του ενωτικού μηνύματος του Sympossio αγκαλιάζοντας τη συνεργική αυτή προσπάθεια που στόχο έχει να προβληθεί η Ελλάδα στο εξωτερικό.

5Ο κος. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio Greek Gourmet Touring και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, άνοιξε την εκδήλωση, λέγοντας ότι: «Το Sympossio είναι το μοναδικό, συνεργικό όχημα προβολής της Ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό. Εδώ και 9 χρόνια αποδεικνύει πως ενσωματώνει πλήρως όλους τους επιμέρους κλάδους αυτού που ονομάζουμε Οικονομία της Φιλοξενίας. Μέσα από την σύμπραξη φορέων, παραγωγών, βιομηχανίας, τουριστικών επαγγελμάτων και επαγγελματιών όλου του φάσματος του επιχειρηματικού οικοσυστήματος του τουρισμού, αλλάζουμε το αφήγημα με έργα και όχι λόγια.»

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού κα. Ευρυδίκη Κουρνέτα αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τριετία που συνεχίζεται και το 2018. Τόνισε ότι στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα, η ανάπτυξη  του θεματικού τουρισμού αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, και η γαστρονομία ειδικότερα, άμεσα συνδεδεμένη με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πολιτιστικής κληρονομιάς της ιστορίας και της παράδοσης της χώρας, προσδίδει προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

elyΗ κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, σε δήλωσή της ανέφερε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας με σημαντικές ενέργειες προώθησης του τουριστικού της προϊόντος και της γαστρονομίας, συμμετέχει με μεγάλο ενθουσιασμό στην καινοτόμα πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου και του Ομίλου Aldemar  το  9o «Sympossio Greek GourmetTouring». «Παρόμοιες πρωτοβουλίες όπως το Sympossio συσπειρώνουν τις υγιείς δυνάμεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας.»

Ακολούθησε δήλωση του κου. Κωνσταντίνου Καρπέτα, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας που επεσήμανε ότι  «oι συνεργατικές δράσεις του Sympossio προβάλλουν και αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία και τις εξαιρετικές γεύσεις της τοπικής ελληνικής κουζίνας.Το Sympossio μεταφέρει τη γεύση της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη… Η παράδοσή μας, τα ήθη μας, τα έθιμά μας, η ιστορική μας κληρονομιά, διαμορφώνουν τη γαστρονομική μας ταυτότητα και όλη αυτή την τουριστική εμπειρία, μπορεί να τη νιώσει, να τη γευτεί  και να τη ζήσει ο επισκέπτης μας, στο οδοιπορικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.»

3Τέλος, η κα.Τόνια Βασιλοπούλου, Ιδιοκτήτρια του Saint George Lycabettus και οικοδέσποινα της εκδήλωσης, τόνισε ότι «ο κόσμος και η ελληνική κοινωνία αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα και πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να συμβάλλουν για μια καλύτερη και υγιέστερη κοινωνία αλλά και σε έναν νέο τρόπο σκέψης και κουλτούρας. Έτσι στηρίζουμε γαστρονομικά, αθλητικά αλλά και πολιτιστικά δρώμενα που αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία μας καθώς η διάδοση του ελληνικού τουρισμού, πολιτισμού και της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό αποτελεί βασικό στόχο μας.»

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι απόλαυσαν το ειδικό μενού που συνοδεύει το φετινό Sympossio που προετοίμασαν οι Σεφ του Ομίλου Aldemar με τον Σεφ του St. George Lycabettus, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

 Cool Artisan