search

Ο HERVE THIS ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

HERVE THIS, ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, NOTE A NOTE, LE MONDE,

Ο Hervé This, διεθνούς φήμης φυσικοχημικός και δημιουργός της Μοριακής Γαστρονομίας, καλεσμένος του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, θα δώσει στις 17 Μαρτίου μια αποκλειστική διάλεξη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για την επαναστατική κουζίνα «note à note».

Με τίτλο «Hervé This, Μοριακή Γαστρονομία: από τη μοριακή  κουζίνα στην κουζίνα note à note, το παρελθόν και το μέλλον», ο Hervé This πρόκειται να παρουσιάσει την κουζίνα «note à note», της οποίας είναι δημιουργός και πρεσβευτής, μια καινοτόμο επιστημονική ιδέα με γαστρονομικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις.

HERVE THIS, ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, NOTE A NOTE, LE MONDE,

Η ομιλία του πραγματεύεται: α) την αποκωδικοποίηση των στοιχείων που δημιουργούν μία γεύση, β) τα νέα εργαλεία και εφόδια για την ανάδειξη της γεύσης και γ) την επιστημονική εξέλιξη της Γαστρονομίας και τον ρόλο της στην κοινωνία.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE εγκαινιάζει τη δράση dans LE MONDE, παρουσιάζοντας τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις στη γαστρονομία, τη ζαχαροπλαστική και τον τουρισμό, με καλεσμένους διακεκριμένες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο.

Μα ποιος είναι ο Hervé This;

Ο Hervé This (Ερβέ Τις) είναι διάσημος Γάλλος φυσικοχημικός,
δημιουργός της Μοριακής Γαστρονομίας και επικεφαλής του INRA
Group of Molecular Gastronomy στην AgroParisTech. Είναι ο
επιστημονικός διευθυντής του Foundation Food Science & Culture
στη Γαλλική Ακαδημία Επιστημών και επικεφαλής του Human Food
Section στη Γαλλική Ακαδημία Γεωργίας (French Academy of
Agriculture), μέλος Ακαδημίας Επιστημών του Βελγίου (Belgian
Academy of Sciences) και πρόσφατα μέλος της Ακαδημίας της
Αλσατίας (Academy of Alsace). Επίσης, είναι ο Επιστημονικός
Σύμβουλος της γαλλικής έκδοσης του Scientific American και
συγγραφέας πολλών βιβλίων που αφορούν τη Μοριακή Γαστρονομία.
Το 1988, ο Hervé This δημιούργησε μαζί με τον Nicholas Kurti τη
Μοριακή Γαστρονομία (Molecular Gastronomy) και είναι εκείνος
που ονόμασε τη «μοριακή μαγειρική» και «μοριακή κουζίνα», όντας
υποστηρικτής του εκσυγχρονισμού των τεχνικών μαγειρικής από το
1980. O Hervé This, είναι επίσης ο δημιουργός των τάσεων «culinary
construvism» και «abstract cooking».
Το 1994 πρότεινε τη «note à note Cuisine» ως τη νέα τάση στη
γαστρονομία, υποστηρίζοντάς τη με ομιλίες και παρουσιάσεις σε όλον
τον κόσμο. Από το 1998, συνεργάζεται με τον Γάλλο chef Pierre
Gagnaire, τον οποίο «τροφοδοτεί» κάθε μήνα με μια νέα εφεύρεση.

Σκέφτομαι από τη μέρα που έμαθα ότι θα έρθει στην Ελλάδα, αν είχα την ευκαιρία να του κάνω μια ερώτηση ποια θα ήταν… και καταλήγω πως το μόνο που έχω περιέργεια να μάθω είναι: αν έχει πειραματιστεί ποτέ με κάποιο αμιγώς ελληνικό πιάτο;

coolartisan

 



Cool Artisan