H ιδανική συνθήκη για να έχει καλό φαγητό ένα εστιατόριο είναι ο chef να φέρνει ένα κομμάτι της πατρίδας του στο πιάτο σου. Κι εδώ συμβαίνει τόσο από το chef όσο κι από τον ιδιοκτήτη με καταγωγή από Φλώρινα που μας συστήνουν την υπέροχη κουζίνας της γενέτειρας τους αλλά και τις Β. Ελλάδας γενικότερα.
Θα έχεις δει τα πολύ ινσταγκραμικά “We Are Stories To Tell” κρασοπότηρα τους σε κάποιο story στα social. Είναι όμως πολλά περισσότερο από ένα story. Ξεκινάμε από ότι είναι και deli με πολύ ωραία τυριά κι αλλαντικά που μπορείς να επιλέξεις για να φτιάξεις το δικό σου πλατό. Συνεχίζουμε με την πλούσια λίστα κρασιών για να φτάσουμε στη σούβλα με το κοκορέτσι και τις μαμαδίστικες γεύσεις στο τσουκάλι. Κι όσο στο βάθος παίζει το high end ηχοσύστημα μουσική από βινύλια, στην κουζίνα συνθέτουν και πιο δημιουργικά πιάτα όπως το θράψαλο – carbonara (δηλαδή με κρέμα από αυγό και παρμεζάνα) που με κέρδισε κόντρα στις αποδόσεις. Τα πολύ πειραγμένα δεν είναι το φόρτε μου αλλά εδώ το κάνουν καλά. Κάθε Τετάρτη έχει λαϊκή απ’ έξω κι ανοίγει από τις 11 για σαντουιτσάκια και προϊόντα από τη λαϊκή.
*Kapani ήταν το όνομα της ταβέρνας πριν περάσει στα χέρια της νέας ιδιοκτησίας και διατηρήθηκε. Έτσι λεγόταν η μεγάλη αγορά της Θεσσαλονίκης.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διεύθυνση: Χίου 29
τηλ.: 215 5600234