search

Μπισκότα Βρώμης με Ταχίνι, Μέλι και Σοκολάτα στο airfryer

Τα μπισκότα βρώμης με ταχίνι, μέλι και σοκολάτα είναι μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή για σνακ, ιδανική για όσους θέλουν κάτι γλυκό χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη. Το ταχίνι προσφέρει υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες, το μέλι δίνει φυσική γλύκα, ενώ η βρώμη προσθέτει φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη σταθερή ενέργεια και τον κορεσμό. Τα φουντούκια και η σοκολάτα ολοκληρώνουν τη γεύση με τραγανή υφή και πλούσιο άρωμα. Η χρήση του airfryer επιτρέπει το ψήσιμο χωρίς επιπλέον λιπαρά, διατηρώντας τα μπισκότα ελαφριά και τραγανά. Μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο πρωινό ή ένα υγιεινό σνακ μετά την προπόνηση!

Διατροφική Ανάλυση (ανά 100 γρ. μπισκότων)

Θερμίδες: ~460 kcal
Πρωτεΐνες: ~10 γρ.
Υδατάνθρακες: ~45 γρ. (εκ των οποίων σάκχαρα ~25 γρ.)
Λίπη: ~28 γρ. (εκ των οποίων κορεσμένα ~5 γρ.)
Φυτικές Ίνες: ~5 γρ.



Υλικά

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 120 γρ. μέλι
  • 120 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε τα υλικά:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το μέλι με το ταχίνι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, τα φουντούκια και την κουβερτούρα.
    • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  2. Πλάθουμε τα μπισκότα:
    • Πλάθουμε 8 ίσα μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρώς για να πάρουν σχήμα μπισκότου.
    • Τα τοποθετούμε σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί που χωράει στον κάδο του air fryer. Βάζουμε το χαρτί στον κάδο κι έπειτα τα μπισκότα αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  3. Ψήνουμε στο Air Fryer:
    • Βάζουμε τα μπισκότα στον κάδο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 160°C, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
    • Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στον κάδο για 5 λεπτά, γιατί βγαίνουν μαλακά και σταθεροποιούνται καθώς κρυώνουν.
Cool Artisan