Το Mix ‘N Cook έχει εξελιχθεί στη συσκευή που κάνει όλες μου τις συνταγές: Αλμυρές και Γλυκές! Και τις πετυχαίνει όλες δίνοντας άψογο, βελούδινο αποτέλεσμα. Το χρησιμοποιώ συχνά για ριζότο (τα κάνει σαν ιταλός σεφ) αλλά αυτή την εβδομάδα αποφάσισα να το εκμεταλλευτώ για ρυζόγαλο. Και το έκανα σε δύο εκδοχές: Βανίλια & Σοκολάτα!
Και ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο; Πλένεται μόνο του! Εκτός τους ότι κάνει όλες τις προετοιμασίες της μαγειρικής: ζυγίζει, ζυμώνει, ψιλοκόβει, σοτάρει, μπλεντάρει, βράζει, μαγειρεύει στον ατμό, κάνει τα πάντα! Μόλις τελειώσω το μαγείρεμα βάζω μια σταγόνα απορυπαντικό, νερό κι επιλέγω τη λειτουργία αυτο-καθαρισμού! Κι έτοιμο.
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα):
(Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση)
-
Θερμίδες: ~245 kcal
-
Πρωτεΐνες: ~4.5 g
-
Υδατάνθρακες: ~44 g
-
Σάκχαρα: ~24 g
-
-
Λίπη: ~7 g
-
Κορεσμένα: ~3.5 g
-
-
Εδώδιμες Ίνες: ~1.5 g
Υλικά
- 100 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 800 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 80 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
- Ξύσμα από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)
- 20 γρ. κορν φλάουρ (για πιο πηχτή υφή)
- 60 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Προετοιμασία- Ξεπλένουμε το ρύζι καλά με νερό.
- Βάζουμε το ρύζι και 400 ml γάλα αμυγδάλου στο μπολ του Mix 'N Cook.
- Ρυθμίζουμε 20 λεπτά / 90°C / ταχύτητα 2 .
- Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο κρύο φυτικό ρόφημα και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Συνεχίζουμε 10 λεπτά / 90°C / ταχύτητα 2
- Σε αυτό το σημείο το ρυζόγαλο είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε το μισό σε μπολάκια
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα στο υπόλοιπο μείγμα
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα 2 λεπτά / 90°C / ταχύτητα 2
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και μεταφέρουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 2 ώρες.