Η πρώτη φορά που δοκίμασα αυτό το γλυκό ήταν την πρώτη φορά που βρέθηκα στη Βερόνα για την παρουσίαση του show της Intimissimi! H ιδέα είχε τρυπώσει στο μυαλό μου και το μόνο που έμενε ήταν να ψάξω τη συνταγή!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 2 βανίλιες
- ¼ φλιτζάνι μαρμελάδες σε διάφορες γεύσεις
Για το σεμιφρέντο
- 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- ½ φλιτζάνι μαρμελάδα της αγαπημένης σου γεύσης
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα και στρώνουμε με λαδόκολα μια λαμαρίνα.
- Με ένα πινέλο το αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με ένα σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και δημιουργούμε ένα στρώμα ομοιόμορφου πάχους.
- Ψήνουμε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Το βγάζουμε από το φούρνο, το αναποδογυρίζουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα, ξεκολλάμε το χαρτί προσεκτικά και το τυλίγουμε ρολό μαζί με την πετσέτα από τη μεγάλη πλευρά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έτσι τυλιγμένο, ώστε να κρατήσει το παντεσπάνι το σχήμα του ρολού.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και το σεμιφρέντο: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- Το μείγμα θα φουσκώσει και θα αφρατέψει πολύ.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί. Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
Για το στήσιμο της τούρτας
- Ντύνουμε με πλαστική μεμβράνη ένα μεγάλο στρογγυλό μπολ.
- Ξετυλίγουμε το παντεσπάνι, το αλείφουμε με τη ή τις μαρμελάδες της επιλογής μας και το ξανατυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε το ρολό σε φέτες με πάχος περίπου ένα εκατοστό και ξεκινώντας από τον πάτο του μπολ, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του.
- Ρίχνουμε μέσα το σεμιφρέντο και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ρολά.
- Αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά το σεμιφρέντο.
- Ξεφορμάρουμε την τούρτα σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Διατηρούμε το γλυκό στην κατάψυξη.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ