Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που συνήθως ξεχνάμε το καλοκαίρι! Με αυτή τη συνταγή όμως γίνεται δροσερός, φρουτένιος, ό,τι χρειάζεσαι για τις απογευματινές λιγούρες
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- ¾ φλιτζανιού ηλιέλαιo
- 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νεκταρίνια πολτοποιημένα μαζί με τη φλούδα τους
- 3 φλιτζάνια νερό
Για τη διακόσμηση
- 8 λεπτές φέτες από νεκταρίνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα δύο φλυτζάνια σιμιγδάλι.
- Τα καβουρντίζουμε καλά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον πολτό από τα νεκταρίνια και ανακατεύουμε συνεχώς να αναμειχτούν όλα μαζί τα υλικά.
- Προσθέτουμε το νερό και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι.
- Ανακατεύουμε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Μεταφέρουμε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε φόρμα για κέικ που έχουμε πρώτα διακοσμήσει με τις φέτες από το νεκταρίνι και τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε
H έμπνεση της συνταγής ήρθε από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly.gr
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ