Τα σπιτικά bagels για μένα ήταν ένα μεγάλο στοίχημα! Η ιδέα της ζύμης που βράζει πριν ψηθεί με ιντριγκάρει πάντα και εννοείται πως δημιουργεί το καλύτερο πιάτο για το τραπέζι του brunch.
Υλικά
Bagel με αβοκάντο και σολομό: (Για 2 bagels)- 2 bagels
- 4 κ.σ. τυρί κρέμα
- 80 γρ. σολομός
- 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 1/2 τομάτα, κομμένη σε φέτες
- 1 χούφτα ρόκα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 bagels
- 80 γρ. γραβιέρα, σε μικρές φέτες
- 4 φέτες προσούτο
- 3 κ.σ.καραμελωμένο κρεμμύδι
- 40 γρ. blue cheese (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Bagel με αβοκάντο και σολομό:- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε τα bagel στη μέση.
- Τα καλύπτουμε με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Κόβουμε τα bagels στη μέση.
- Βάζουμε τη γραβιέρα πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κλείνουμε και σερβίρουμε.