Οι τελευταίες φράουλες της σεζόν είναι και οι πιο γλυκές. Ιδανικές για παντός είδους γλυκίσματα και βέβαια για πανεύκολες, λαχταριστές γρανίτες!
Η συνταγή είναι πολύ απλή καθώς ζητά μόνο 5 υλικά και γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Θα χρειαστούμε θήκες που μπαίνουν στην κατάψυξη και δίνουν το τελικό σχήμα της γρανίτας. Δεν κοστίζουν πάνω από 2-3 ευρώ.
Υλικά
- 10 βιολογικές φράουλες
- χυμό από 1/2 λάιμ
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ
- 20 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις φράουλες και στίβουμε το λάιμ
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη και τα διπλώνουμε με μια μαρίζ.
- Γεμίζουμε τις θήκες για γρανίτες μέχρι τη μέση και τις βάζουμε στην κατάψυξη.
- Μετά από μία ώρα, χτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες με το χυμό λάιμ και γεμίζουμε τις θήκες μέχρι πάνω.
- Τις βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά.