search

Σαλάτα κινόα με κοτόπουλο και λαχανικά

Το μεταεορταστικό detox συνεχίζεται με σαλάτα κινόα, κοτόπουλο, μυρωδικά και λαχανικά! Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική και για το ταπεράκι του γραφείου.

 



Υλικά

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού (ανάλογα με τη γεύση)
  • 1 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με 3/4 από κουταλάκι του γλυκού αλάτι με ένα πιρούνι.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε ελαφρά μαζί με το λάδι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το κρεμμύδι σε ένα μπολ.
  • Περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το μίγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού
  • Προσθέτουμε και την κινόα και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το να σταθεί για 5 λεπτά.
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλάκια του γλυκού από το μίγμα του ελαιόλαδου και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρο.
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Χτυπάμε το ξύδι με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού.
  • Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με την σάλτσα.
  • Σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και το ψητό κοτόπουλο.
Cool Artisan