Τα αχλάδια είναι τώρα στην εποχή τους και μας δίνουν την πιο νόστιμη εκδοχή τους. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος για φρουτένια γλυκά, τάρτες και τούρτες.
Σήμερα φτιάχνω ένα πανεύκολο κομπότ αχλαδιού με ελάχιστη ζάχαρη και το βάζω ανάμεσα σε τριμμένο μπισκότο και μους σοκολάτας.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
Για τη βάση- 250 γρ. μπισκότα
- 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
- 200 γρ. αχλάδι
- 3ο γρ. νερό
- 40 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. κορν φλάουρ (+20 γρ. νερό)
- 20 γρ. βούτυρο
- 150 γρ σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα
- 120 γρ κρέμα γάλακτος
- 160 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο
- 1 κτγ (4 γρ) σκόνη ζελατίνης
- 1 κτσ (20 ml) κρύο νερό
Εκτέλεση
Για τη βάση μπισκότου- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπαμε μαζί.
- Βάζουμε ένα τσέρκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μίγμα.
- Το απλώνουμε με τα χέρια μας (ή με ένα ποτήρι) σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κυβάκια
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) βάζουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό.
- Προσθέτουμε τα αχλάδια και χαμηλώνουμε την ένταση.
- Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση για 8-10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το κορν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε
- Μόλις πήξει το αφαιρούμε από το μάτι και το αδειάζουμε στη βάση μπισκότου
- Ξεκινάμε λιώνοντας την κουβερτούρα με τα 120 γρ. κρέμας γάλακτος σε ένα μπεν μαρί.
- Ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε τη ζελατίνη, διαλύοντας την καλά.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την ενσωματώνουμε με την κρέμα γάλακτος χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε και τη λιωμένη ζελατίνη, αναμειγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη προκειμένου να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα 160 γρ κρύας κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
- Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις.
- Τέλος, μεταφέρουμε στο τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα, αδειάζουμε όλο το μείγμα πάνω από το αχλάδι και χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να απλώσει καλά σε όλη την επιφάνεια.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες (ή για μια ολόκληρη νύχτα) και έπειτα κόβουμε κομμάτι και σερβίρουμε.