Τα fudge έχουν πλέον γίνει από τα αγαπημένα μου γλυκά. Χρειάζονται λίγα μόνο υλικά και η προετοιμασία τους είναι γρήγορη και πανεύκολη. Είναι τέλεια για γλυκολιγούρες και την ίδια στιγμή αποτελούν ιδανική λύση για ένα σπιτικό κέρασμα. Σε αυτή τη συνταγή που ακολουθεί, αν θες να της δώσεις έναν πιο X-MAS και ιδιαίτερο χαρακτήρα, προτείνω να αντικαταστήσεις τα μπισκότα με μελομακάρονα!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. μπισκότα ή μελομακάρονα (θρυμματισμένα)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα μέσα σε ένα γυάλινο μπολ στερεωμένο σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα ή μελομακάρονα και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ που έχουμε καλύψει με λαδόχαρτο.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
- Κόβουμε σε κύβους και σερβίρουμε!