Κάθε προσπάθεια ανεύρεσης της ιστορικής καταγωγής του fudge χάνεται ανάμεσα στην επιστολογραφία τροφίμων αμερικάνικων κολλεγίων θηλέων των τελών του 19ου αιώνα. Τα τελευταία χρόνια, το fudge αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παλιά γλυκά που ανακαλύφθηκαν ξανά, με τις νέες τάσεις να εστιάζουν στην προσθήκη πρωτότυπων υλικών, τα οποία εκτός από τον ουρανίσκο τέρπουν και το μάτι! Στην πανεύκολη χριστουγεννιάτικη συνταγή που ακολουθεί, τον τόνο δίνουν τα μπισκότα Oreo.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 500 γρ. λευκή σοκολάτα
- 50 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. μπισκότα Oreo
Εκτέλεση
- Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
- Στήνουμε μπεν-μαρί βάζοντας ένα γυάλινο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
- Μέσα στο μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη λευκή σοκολάτα και το βούτυρο.
- Τα λιώνουμε και στη συνέχεια βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
- Κόβουμε σε κύβους και σερβίρουμε.