Είτε φτιάξεις αυτή την μακαρονοσαλάτα για συνοδευτικό, είτε για κυρίως πιάτο, το σίγουρο είναι ότι θα την ευχαριστηθείς εξίσου και στο ταπεράκι για την δουλειά!
Υλικά
- 200 γρ. μακαρόνια της επιλογής μας (πέννες ή τριβελάκι)
- 100 γρ. λάχανο, περασμένο από το μαντολίνο
- 2 μεγάλα καρότα, περασμένα από τον τρίφτη
- 1/2 αβοκάντο σε φέτες
- ¼ φλιτζ. φρεσκοστιμμένος χυμός πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή μηλόξιδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πορτοκάλι, μόνο ξύσμα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
- Σε ένα μπολάκι ή στο μπλεντεράκι ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα.
- Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχινιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.