Αυτή τη συνταγή είναι η πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο 2 υλικά, δηλαδή ζύμη για τάρτα και μαρμελάδα!
Φυσικά, αν έχεις χρόνο μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τη ζύμη για τάρτα (Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή!) Θα σου πάρει γύρω στα 15 λεπτά για να την ετοιμάσεις! Όπως όλα τα γλυκά με λίγα υλικά, η γεύση εξαρτάται από την πρώτη ύλη. Μια ωραία τάρτα και μια καλή μαρμελάδα θα εντυπωσιάσουν.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 1 δόση ζύμη τάρτας (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή), κρύα, από το ψυγείο
- 300 γρ. μαρμελάδα της επιλογής σου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας. Σκεπάζουμε με μια άλλη λαδόκολλα και την ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 5mm.
- Μόλις την ανοίξουμε, παίρνουμε κουπ πατ μπισκότων και αρχίζουμε να κόβουμε τη ζύμη για να φτιάξουμε όσα θα χρειαστούμε για να καλύψουμε την τάρτα στο επάνω μέρος.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα.
- Απλώνουμε τη ζύμη στη βάση της τάρτας και κάνουμε τυφλό ψήσιμο για 6-7 λεπτά.
- Βγάζουμε την τάρτα και γεμίζουμε με την μαρμελάδα.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης που έχουμε κόψει πάνω από τη μαρμελάδα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά.