search

Μηλόπιτα με βρώμη, ανθότυρο και cranberries

To ανθότυρο στη ζύμη αυτής της συνταγής για μηλόπιτα, δίνει μια ξεχωριστή γεύση και υφή!

Είναι ιδανική για πρωνό αλλά και για σνακ στο γραφείο, εκείνες τις δύσκολες ώρες που χρειάζεσαι κάτι γλυκό (αλλά υγιεινό)



Υλικά

  • 150 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 150 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 150 γρ νιφάδες βρώμης
  • 500 γρ μήλα (καθαρισμένα) κομμένα σε τέταρτα
  • 50 γρ. κράνμπερις

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα έως ότου αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ανθότυρο, τα κράνμπερι και στη συνέχεια τη βρώμη
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ (μακρόστενη) και αραδειάζουμε από πάνω τα κομμένα μήλα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 45 λεπτά.
  • Στη συνέχεια αφήνουμε την πίτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
Cool Artisan