search

Υγρο Κεϊκ Με Γιαουρτι Και Πορτοκαλι

 

Η σημερινή συνταγή είναι ένα κέικ για όλες τις εποχές, ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό γλύκισμα. Χρησιμοποιώ το αγαπημένο μου ελληνικό γιαούρτι που δίνει μια πραγματικά ιδιαίτερη γεύση και υφή.

 



Υλικά

  • 2 αυγά
  • 2 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.γ. φρέσκο ξύσμα πορτοκάλι
  • 1/2 φλυτζ. ελληνικό γιαούρτι
  • 1/2 φλυτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλυτζ. μαργαρίνη
  • 1 1/4 φλυτζ. ζάχαρη
  • 2 φλυτζ. αλεύρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  • Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό πορτοκάλι, το αλάτι και το γιαούρτι.
  • Τέλος, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Συνήθως, για να τα ανακατέψω, χρησιμοποιώ σύρμα αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μίξερ χειρός. Προσπαθούμε να πετύχουμε ένα λείο και απαλό μείγμα.
  • Καλύπρουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε καλά τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μία οδοντογλυφίδα στη ζύμη και να βγει χωρίς ίχνος ζύμης.
  • Βγάζουμε από τη φόρμα, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  • Καλύπτουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας αν επιθυμούμε.
Cool Artisan