Το καλοκαιράκι στη βεράντα με ζουμερές, φρέσκες φράουλες είναι μαγεία. Ο κορμός έχει την τιμητική του σε βεράντες, μπαλκόνια και βέβαια έχει εισιτήρια διαρκείας σε κάθε ψυγείο.
Σήμερα φτιάχνω μια super εύκολη συνταγή που “εμπλουτίζετα騔 με φράουλες για να απογειώσει τη γεύση!
Photo: Ραφαήλ Φωτόπουλος
Υλικά
- 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. μαργαρίνη, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 200 γρ. μπισκότα (πτι μπερ, digestive ή ό,τι άλλο θες) χοντροσπασμένα
- 7-8 μέτριες φράουλες, ολόκληρες, καλά πλυμένες και σκουπισμένες με χαρτί κουζίνας
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα με το μπολ από τη φωτιά και, όσο η σοκολάτα είναι ακόμα πολύ ζεστή, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ).
- Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσει λίγο και να σφίξει ελαφρώς.
- Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα.
- Στο κέντρο της βάζουμε το μείγμα σοκολάτας και το απλώνουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να έχουμε ένα ορθογώνιο στρώμα
- Βάζουμε στο κέντρο του, κατά μήκος, τις φράουλες, ολόκληρες και τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό, βάζοντας στο κέντρο τις φράουλες.
- Σφίγγουμε και στρίβουμε τις άκρες της λαδόκολλας, σαν καραμέλα, και τυλίγουμε σφικτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο.
- Τον βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη, ώσπου να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ξετυλίγουμε τον κορμό, κόβουμε όσες φέτες θέλουμε και τυλίγουμε τον υπόλοιπο με τη μεμβράνη.
- Τον ξαναβάζουμε στο ψυγείο όπου διατηρείται έως 1 εβδομάδα.