Μπορεί να έχετε συνδυάσει τις παραδοσιακές χυλοπίτες με το χειμώνα, αλλά αυτή η συνταγή είναι εδώ για να ανατρέψει τη συγκεκριμένη αντίληψη. Σε αυτή, σερβίρονται με ανοιξιάτικα λαχανικά σε ένα πιάτο που δημιουργήθηκε για να φαγωθεί όταν ο ήλιος αρχίσει να γίνεται πιο ζεστός.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 1 λίτρο νερό
- 300 γρ. χυλοπίτες
- 10 σπαράγγια
- 100 γρ. αρακά (κατεψυγμένο)
- 2 baby κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα
- 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 αβγά
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα σπαράγγια σε λεπτές φέτες, κρατώντας τις κορυφές ολόκληρες.
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τις χυλοπίτες, μαζί με τα ψιλοκομμένα σπαράγγια, τις κορυφές τους και τον αρακά.
- Βράζουμε για 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, την πιπεριά, την παρμεζάνα, το λεμόνι, πιπέρι, ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε τα αβγά για 5 λεπτά για να έχουμε μελάτο κρόκο.
- Σερβίρουμε κάθε πιάτο και στήνουμε ένα αβγό στην κορυφή.