search

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Κάθε τραπέζι χρειάζεται μια πλούσια σαλάτα για να είναι ολοκληρωμένο!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη σαλάτα:
  • 1 τρυφερή σαλάτα
  • 1 μικρή λόλα, πράσινη
  • 4-5 κλαδάκια ρόκας
  • 1 μικρό αντίβ
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και σε φιλέτα
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 ρεπανάκια, κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. μαύρες ελιές
  • 30 γρ. κρουτόν
Για τη βινεγκρέτ:
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. φυτικό λάδι
  • 2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα:
  • Πλένουμε τα σαλατικά, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε.
  • Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και κόβουμε τη σάρκα του σε κυβάκια, χωρίς τις λευκές μεμβράνες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σαλάτα, τα φιλέτα πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη βινεγκρέτ:
  • Σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το φυτικό λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το πιπέρι.
  • Σφραγίζουμε το βάζο και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
Cool Artisan