Ένα διαφορετικό κέικ που γίνεται με φύλλο κρούστας και όχι αλεύρι! Η ιδέα μου ήρθε επειδή που είχε περισσέψει φύλλο και με τις ζέστες του καλοκαιιού είχε ξεραθεί σε λίγα λεπτά! Ό,τι χρειάζεσαι ακριβώς για την πορτοκαλόπιτα δηλαδή… αλλά χωρίς σιρόπι!
Υλικά
- 1/2 πακέτο φύλλο κρούστα (6 φύλλα) ξερά
- 100 γρ γιαούρτι 2%
- 3 αυγα
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
- 10 σύκα ώριμα κομμένα στη μέση
- Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικα εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα.
- Ξεραίνουμε τα φύλλα και τα σπάμε σε κομματάκια
- Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα ρίχνουμε τα φύλλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο και αλευρωμένο ταψάκι για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180°C