Στραπατσάδα, καγιανάς, τουρλού, υπάρχουν πολλά ονόματα για αυτό το φαγητό, που η συνταγή του έχει δύο βασικά συστατικά: αυγά και ντομάτες!
Επιδέχεται διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τα γούστα και για εμένα το πιο σημαντικό ρόλο παίζει το κρεμμύδι και τα μυρωδικά! Ζουμερός, νόστιμος και χορταστικός, ο καγιανάς είναι ένα φαγητό για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 3-4 ώριμες ντομάτες
- 5 αυγά
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο)
- 1 κ.γ. πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το αλάτι.
- Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5-10 λεπτά, ανάλογα με το ζουμί που έχουν οι ντομάτες.
- Σπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα μπολάκι.
- Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και με ένα κουτάλι καλύπτουμε με τη σάλτσα το ασπράδι, αλλά όχι τους κρόκους για να μείνουν ζουμεροί.
- Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το ασπράδι.