search

Χριστουγεννιάτικος χαλβάς με cranberries και κάστανα

Ξεκίνησα να γυρίσω ένα βίντεο για τον χριστουγεννιάτικο χαλβά μου και η Ντορέττα -ναι, αυτή η όμορφη, η Παπαδημητρίου– δεν με άφησε λεπτό ήσυχο! Βλέπετε, αγαπητοί φίλοι, αναγνώστες, followers και δεν συμμαζεύεται, ψάχνει τις φόρμες, τα τηγάνια και τις κατσαρόλες της! Τώρα τα θυμήθηκε, που είναι Χριστούγεννα και έχει να μαγειρέψει και νομίζει πως της τα έχω πάρει εγώ! Τσου, δεν της τα πήρα εγώ τα Pal της, αλλά ούτε κι εσύ, φαντάζομαι! Γι’ αυτό, μπες στο palcontest.gr,δήλωσε υπεύθυνα ότι τα Pal που έχεις είναι δικά σου και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις όλη τη σειρά Granite της Pal!

Δες το βίντεο της συνταγής και μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο κανάλι μου στο YouTube!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ½ κούπα μέλι
  • 5 κούπες νερό
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 150 γρ κάστανα βρασμένα
  • 150 γρ κουκουνάρι
  • 150 γρ cranberries
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. τζιντζερ (σε σκόνη)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τα κάστανα, τα κουκουνάρια, τα cranberries και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί το μείγμα.
  • Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον 1-3 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Tip: Εγώ το διακόσμησα με πραλίνα και πέρλες σοκολάτας. Εσύ μπορείς να παίξεις με όποιο γλάσο θες!
Cool Artisan