search

Χριστουγεννιάτικο κέικ με κομμάτια σοκολάτας και lemon curd

Έφτιαξα αυτό το cake σοκολάτας με επικάλυψη lemon curd για την κολλητή μου την Άσπα, γιατί πάντα θέλει την πιο σοκολατένια συνταγή.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή μου για lemon curd

 

 Διάβασε Επίσης

 



Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλ. τσαγιού κακάο (άγλυκο)
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ κομμάτια κουβερτούρας

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι, μέσα στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, κομμάτια κουβερτούρας γάλα.
  • Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2 λεπτά έως ότου ενωθούν σε ένα ομοιγενές μείγμα.
  • Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 2 ακόμα λεπτά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για τα ατομικά κέικ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στην τελευταία σχάρα, στους 180°C για 30΄-35΄, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα.
  • Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
  • Γλασάρουμε με lemon curd.
Cool Artisan