Χριστούγεννα χωρίς σοκολάτα δεν γίνονται! Σήμερα σου έχω το απόλυτο κέικ με κουβερτούρα και μαύρη μπύρα!
Υλικά
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 5 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 175 γρ. ηλιέλαιο
- 80 γρ. μαύρη μπύρα
- 80 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα στιγμιαίο καφέ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
- Τεμαχίζουμε τα 200 γρ. από την κουβερτούρα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε πάνω από νερό που βράζει σε κατσαρόλα σε μπεν μαρί.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη μαύρη μπύρα και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Τέλος, προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε και τα υπόλοιπα 200 γρ. κουβερτούρας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι, το μπέικιν, τον καφέ και το αλάτι, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Σε μία βουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε όλο το μείγμα μας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά. Με το μαχαίρι τρυπάμε το κέικ και αν βγαίνει καθαρό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο.
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
- Διακοσμούμε με το icing