search

Τάρτα με βάση από δημητριακά, μπανάνα και καραμελωμένη γκανάζ


Είχα πολύ καιρό να ενθουσιαστώ έτσι με μια συνταγή! Κάθε κομμάτι της τάρτας είναι πραγματικά όνειρο! H εναλακτική βάση (που δεν έχει αλεύρι) αλλά και ο συνδυασμός καραμέλας – σοκολάτας στη γέμιση πάει την έννοια τάρτα σε άλλο επίπεδο!

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για βάση τάρτας από δημητριακά!



Υλικά

  • 180 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 190 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3-4 γρ. χονδρό αλάτι
  • λίγο νερό
  • 1 μπανάνα

Εκτέλεση

  • Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε έως ότου πάρει θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και τόσο νερό ώστε να τη μουσκέψει.
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία και όταν η ζάχαρη πάρει χρυσαφί χρώμα αδειάζουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει προηγουμένως.
  • Αρχίζει αμέσως να κοχλάζει και προσέχουμε να μην καούμε.
  • Ανακατεύουμε με μία μαρίζ έως ότου η κρέμα γάλακτος σταματήσει να κοχλάζει και η καραμέλα διαλυθεί μέσα σε αυτήν.
  • Αδειάζουμε πάνω από τις τεμαχισμένες σοκολάτες και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με μία μαρίζ.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο ομογενοποιούμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε έως ότου κρυώσει και γίνει παχύρρευστη.
  • Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και τις αραδιάζουμε στη βάση της τάρτας
  • Γεμίζουμε την τάρτα με την καραμελωμένη γκανάζ σοκολάτας, την αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε
Cool Artisan