search

Cheesecake Με Καλοκαιρινα Φρουτα

Μια ωραία πρωία χτυπάει το τηλέφωνό μου και μου λένε ότι οι ιθύνοντες του ΑΒ Βασιλόπουλος διαβάζουν τις συνταγές μου  στο blog, παρακολουθούν το instagram μου και θέλουν να τους δώσω μια απλή, γλυκιά συνταγή για το φυλλάδιό τους που κυκλοφορεί κάθε δύο εβδομάδες! Σοκ! Τι να κάνω; Τι να προτείνω; Ποιος θα το διαβάσει; Αποφάσισα να ανατρέξω σε μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές ever, μια από τις πρώτες και πιο “standar θα σου πετύχει” συνταγές που κάνω κάθε τόσο σε καλοκαιρινά σουαρέ και επετειακά events! Τους έφτιαξα ενα ανάλαφρο, βελούδινο cheesecake που όμως, αυτή τη φορά συνδύασα με καραμελωμένα καλοκαιρινά φρούτα της στιγμής!

Δες εδώ τη συνταγή βήμα βήμα:

Tip: Για να στηθεί όμορφα το γλυκό (όπως στη φωτό) πρέπει ολα τα υλικά να είναι κρύα!



Υλικά

Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά AB Βασιλόπουλος
Για τα φρούτα
  • 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • κανέλα
  • 4 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Για τη βάση μπισκότου
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπαμε μαζί.
  • Βάζουμε ένα τσέρκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μίγμα. Το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο και το τυρί με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Μπορείς να το κάνεις και με το χέρι αλλα απαιτεί αρκετή δύναμη και επιμονή.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 - 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
Για το topping
  • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει, ανακινώντας το τηγάνι για να μη μαυρίζει στις άκρες.
  • Μόλις η ζάχαρη γίνει καραμέλα προσθέτουμε το κρύο βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα φρούτα κομμένα σε κύβους και τα ανακατεύουμε να καραμελώσουν γύρω γύρω.
  • Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βράζουμε για 5΄, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Cool Artisan