Η πιο εύκολη τούρτα που μπορείς να φανταστείς με πάρα πολύ απλά υλικά και super γεύση που θα ξετρελάνει κάθε γλυκατζή!
Τη φτιάχνω με γκοφρέτες αντί για παντεσπάνι για να το κάνω ακόμα πιο εύκολο για όλους όσους θέλουν να φτιάξουν σπιτική τούρτα αλλά δεν έχουν το χρόνο (ή και την υπομονή) να φτιάξουν το παντεσπάνι!
Επίσης, χρησιμοποιώ ζαχαρούχο γάλα το οποίο βράζω για 3 ώρες προκειμένου να γίνει Dulce de leche, δηλαδή καραμελωμένο γάλα! Επειδή είναι μια διαδικασία που κρατάει αρκετές ώρες προτιμώ να κάνω πολλά κουτιά μαζί σε μια κατσαρόλα, να χρησιμοποιώ όσα θέλω για μια συνταγή και τα υπόλοιπα τα φυλάω στο ψυγείο για την επόμενη συνταγή!
Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτας:- 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, (χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι)
- 225 γρ. σοκολάτα 50%-55% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα (2 συσκευασίες)
- 500 γρ. γκοφρέτες
- 50 γρ. φιστίκια (προαιρετικά για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Τη μεταφέρουμε σε άλλο καθαρό σκεύος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
- Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα).
- Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μη βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).
- Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
- Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
- Σε ένα παραλληλόγραμο τσέρκι ή πυρέξ στρώνουμε στη βάση γκοφρέτες.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό dulce de leche και με τη βοήθεια μιας μαρίζ το ισιώνουμε. (Προαιρετικά ρίχνουμε φιστίκια)
- Συνεχίζουμε με τις γκοφρέτες και προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας.
- Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες γκοφρέτες και τέλος καλύπτουμε με dulce de leche.
- Διακοσμούμε προαιρετικά με φιστίκια.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 5 ώρες.