Σερβιρισμένη ζεστή αποτελεί αγαπημένο comford food του χειμώνα, μια σούπα στην οποία πάντα επιστρέφουν οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Στη συνταγή που ακολουθεί, ο ζωμός λαχανικών, τα μουλιασμένα αποβραδίς φασόλια και τα κηπευτικά συνδυάζονται υπέροχα με οποιοδήποτε μικρόσχημο ζυμαρικό όπως οι βίδες, τα φιογκάκια ή τα μικρά κοχύλια.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 400 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 καρότα
- 3 κλ. σέλερι
- 2 baby κολοκυθάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 800 γρ. τομάτα κονκασέ
- ¼ ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
- Θυμάρι φρέσκο (προαιρετικά)
- 100 γρ. ζυμαρικά (της επιλογής μας)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να βράσει και μαγειρεύουμε τα φασόλια για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι και το σκόρδο και σε φέτες τα καρότα, το σέλερι και τα κολοκυθάκια.
- Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι και τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το ζωμό και την τομάτα κονκασέ.
- Βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.
- Προαιρετικά, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και χωρίζουμε τα φύλλα του θυμαριού από τα κλαδάκια.
- Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν al dente.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φασόλια, το μαϊντανό, τα φύλλα θυμαριού, αλάτι και πιπέρι.