search

Τούρτα σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα, συνταγή , στέλιος Παρλιάρος, Γλυκές Αλχημείες,Chocolate and petit beurre biscuits Cake, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisanThis is the absolute chocolate cake for a kids party! For adults too, if calories don’t scare you

Τούρτα σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα, συνταγή , στέλιος Παρλιάρος, Γλυκές Αλχημείες,Chocolate and petit beurre biscuits Cake, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisanIngredients

For the cream

    ,

  • 500 gr. sweetened milk
  • ,

  • 300 gr. water
  • ,

  • 8 egg yolks
  • ,

  • 80 gr. cornflour
  • ,

  • 200 gr. cream with 35% -36% fat
  • ,

  • 200 gr. dark chocolate with 50% -55% cocoa, chopped
  • ,

  • zest of 1 orange

Cookies

    ,

  • 1 packet of petit beurre biscuits
  • ,

  • 150 gr. sweetened milk
  • ,

  • 100 gr. Water
  • ,

  • 50 gr. brandy or orange juice

Τούρτα σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα, συνταγή , στέλιος Παρλιάρος, Γλυκές Αλχημείες,Chocolate and petit beurre biscuits Cake, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Directions

For the Cream

    ,

  • Pour water, cream and zest in a pot and put it on medium heat.
  • ,

  • Mix the egg yolks with the cornflour and one spoon of the milk mixture (it does not need to be hot) in a bowl.
  • ,

  • Just before the mixture in the pot reaches the boiling point  add 1/3 of the egg yolks mixture, stir well and pour back in the pot.
  • ,

  • Stir the mixture over the heat until thickens and begins to boil.Remove from the heat and add the chopped chocolate.
  • ,

  • Stir well until the chocolate melts.

Biscuits-Assembling

    ,

  • In a bowl, mix the condensed milk with water and brandy or juice.
  • ,

  • Dip one by one all the petit beurre biscuits and lay them on the base of a hoop which that has touched on the platter.
  • ,

  • Cover the whole base using petit beurre biscuits, leaving no gaps.
  • ,

  • Spread over the cookies a little of the cream, making a thin layer.
  • ,

  • Continue making alternate layers of cookies and cream until you run out of materials.
  • ,

  • Finish with cream.
  • ,

  • Allow the cake to cool in the refrigerator for about two hours before serving.
  • ,

  • You may use a hair dryer to remove the hoop more easily.

Τip: You may decorate with colorful chocolate candies for a kids party

Τούρτα σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα, συνταγή , στέλιος Παρλιάρος, Γλυκές Αλχημείες,Chocolate and petit beurre biscuits Cake, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan