Αυτή η συνταγή είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τις μεταμεσονύκτιες υπογλυκαιμίες! Τρώγεται τέλειο, κρύο από το ψυγείο!
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 120 γρ. λιωμένο ελαφρώς, βούτυρο αγελάδος
Γέμιση
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 3 αυγά
- 400 γρ. Dulce de leche (δηλαδή ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε βράσει μέσα στην κονσέρβα για τρείς ώρες μέχρι να καραμελώσει)
Για τη σάλτσα φράουλας
- 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 20 ml. νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το σχεδόν λιωμένο βούτυρο,φτιάχνοντας ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, απλώνουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε προς τα κάτω, να γίνει μια συμπαγής και επίπεδη βάση.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Γέμιση
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το τυρί μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ.
- Μόλις γίνει ένα μαλακό μείγμα, προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μια καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα.
- Προσθέτουμε το Dulce de leche και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση μπισκότου και βάζουμε ξανά στο φούρνο αυτή τη φορά στους 180° C.
- Ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά, έως ότου το γλυκό πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
Σάλτσα φράουλας
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε τη μαρμελάδα φράουλα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Απλώνουμε πάνω στο cheesecake όταν έχει κρυώσει.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ