Η πλούσια οινική κληρονομιά της Σαντορίνης έχει δημιουργήσει ένα γαστρονομικό οικοσύστημα που ξεδιπλώνεται ανάμεσα στα fine dining ξενοδοχειακά εστιατόρια της καλντέρας και τα οινοποιία του νησιού.
Το Κτήμα Σιγάλα, του Πάρι Σιγάλα, είναι ένα κτήμα που έχει γράψει τις δικές του σελίδες στην ιστορία του κρασιού, όχι μόνο για τι νησί αλλά και για όλη τη χώρα. Η πλέον πολυδυναμική ποικιλία της μεσογειακής ζώνης, το Ασύρτικο της Σαντορίνης, καθώς και το Αϊδάνι, το Αθήρι, η Μανδηλαριά και το Μαυροτράγανο αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο.
Κατηφορίζουμε από την Οία προς τους Μπαξέδες. Παρκάρουμε στο χωράφι δίπλα από το Κτήμα Σιγάλα και μας καλωσορίζουν εκατοντάδες τσαμπιά ξαπλωμένα στον καυτό ήλιο του σαντορινιού Αύγουστου. Ετοιμάζονται να γίνουν Vinsanto.
Αποφασίζουμε να κάνουμε οινογνωσία όλων των κρασιών (30 ευρώ) και να δοκιμάσουμε μερικά από τα πιάτα που έχει επιμεληθεί η Κυριακή Φωτοπούλου, head chef του κτήματος.
Ξεκινάμε με το πύργο λευκή σαντορινιάς μελιτζάνας που είναι ντυμένος με βωλάκι Τήνου, άνυδρα τοματίνια ψητά, λάδι βασιλικού και τοσταρισμένα κουκουνάρια.
Συνεχίζουμε, με τα πιάτα ημέρας. Σαντορινιό κατσικάκι που συνοδεύεται με τραχανά και κρέμα τυριού. Τα μυρωδικά το μετατρέπουν από χειμερινό πιάτο σε καλοκαιρινή αίσθηση.
Συνεχίζουμε με μαγιάτικο, ξαπλωμένο πάνω σε κρέμα μελιτζάνας Ιερουσαλήμ και φακές beluga.
Info: Κτήμα Σιγάλα
Αίθουσα Γευσιγνωσίας
email: [email protected]
Διεύθυνση: Μπαξές, Οία, Σαντορίνη, ΤΚ 84702
Τηλ +30 22860 71644
Facebook: http://www.facebook.com/DomaineSigalas