Αυτή η ιδέα τούρτας είναι τέλεια για καλοκαιρινό γάμο! Εγώ την ετοίμασα ως τούρτα γενεθλίων σε μια πολύ καλή φίλη!
It would be a perfect wedding cake! I made it as a surprise birthday cake for a good friend!
Υλικά
250 γρ μαρμελάδα βερίκοκου με ολόκληρα κομμάτια
30 ml μπράντι ή λικές βερίκοκου
120 ml νερό
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ανθότυρο φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) παγωμένη
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
15 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό (για άλειμμα)
Για τα καραμελωμένα βερίκοκα
30 ml μπράντι
120 γρ ζάχαρη καστανή
500 γρ βερίκοκα
Για το γαρνίρισμα
1 κορυφή δυόσμου
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για την κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το μισό μπράντι και το νερό και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη να αραιώσει.
- Κρατάμε στην άκρη το μισό φλυτζάνι τσακιού από την αραιμένη μαρμελάδα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε την μαρμελάδα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα με ελαφρώς πορτοκαλί χρώμα.
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
- Προσθέτουμε τη μισή κρέμα γάλακτος στο μείγμα με τα τυριά και ανακτεύουμε με μια σπάτουλα. ‘
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και ενοποιούμε απαλά διπλώνοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν τα μείγματα
Για τα βερίκοκα
- Πλένουμε τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε την καστανή ζάχαρη με το μπράντι.
- Προσθέτουμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να καραμελώσουν για 8 έως 9 λεπτά.
Για το στήσιμο της τούρτας
- Ντύνουμε με διάφανη μεμβράνη, εσωτερικά ένα τσέρκι στρογγυλό διαμέτρου 22 εκ. ή ορθογώνιο, αφήνοντας αρκετό να εξέχει από τις πλευρές.
- Με ενα πινέλο αλείφουμε τη βάση και τα τοιχώματα περιμετρικά με το λιωμένο βούτυρο.
- Αλείφουμε με λίγη κρέμα τυριού την εξωτερική (ζαχαρωμένη) πλευρά των σαβουαγιάρ και ξεκινάμε να τα στήνουμε περιμετρικά, όρθια.
- Στρώνουμε και την βάση με μπισκότα σαβουαγιάρ.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπισκότα με την αραιωμένη μαρμελάδα που περίσσεψε.
- Αδειάζουμε την μισή κρέμα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Προσθέτουμε ακόμα μια στρώση μπισκότα και αλείφουμε με την αραιωμένη μαρμελάδα.
- Προσθέτουμε τα μισά καραμελωμένα βερίκοκα.
- Αδειάζουμε και την υπόλοιπη τούρτα και καλύπτουμε με μια διάφανη μεμβράνη να παγώσει.
Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε
- Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο, αφαιρούμε το τσέρκι τραβόντας προς τα πάνω και βγάζουμε και την μεμβράνη.
- Διακοσμούμε περιμετρικά με μια κορδέλα.
- Στολίζουμε τα υπόλοιπα καραμελωμένα βερίκοκα στο κέντρο της τούρτας και γαρνίρουμε με δυόσμο και ζάχαρη άχνη.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ