Η Nestle με κάλεσε να ξεκινήσω την εβδομάδα μου με τον πιο γλυκό τρόπο. Το πρωί της Δευτέρας βρέθηκα στο υπόγειο του Sweet Alchemy στην Κηφισιά για να δοκιμάσω πάνω από 20 διαφορετικές συνταγές με σοκολάτα. Λευκή και μαύρη, ζεστή και κρύα συνδυασμένη με ό,τι μπορεί να κατεβάσει ο δημιουργικός νους του Στέλιου Παρλιάρου.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο προορίζεται για επαγγελματίες barrista που επιδιώκουν να βρουν τρόπους για να “τερματίσουν” την απόλαυση της σοκολάτας. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερος καμβάς για να παίξεις με τη γεύση από ένα καταρράκτη λιωμένης σοκολάτας. Ξεκινήσαμε με απλές αλχημείες όπως σοκολάτα με φουντούκι, αμύγδαλο, σουμάδα, τριαντάφυλλο και καφέ για να φτάσουμε στις πιο προχωρημένες πίστες με ginger, passion fruit, raspberry, κάστανο και μέντα. Στο τέλος όμως, ο Στέλιος Παρλιάρος μας εντυπωσίασε για τα καλά φτιάχνοντας παγωτό σκοκολάτα από ρόφημα και τιραμισού σε ρόφημα.
Θα ακολουθήσουν πολλές συνταγές… so stay tuned
Ακολουθεί φωτοντελίριο
“