H απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή για τούρτα παιδικού πάρτι! Και για μεγάλους αν δεν φοβάσαι τις θερμίδες!
Υλικά
Για την κρέμα
- 500 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. νερό
- 8 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Μπισκότα
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. νέρο
- 50 γρ. κονιάκ ή χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Κρέμα
- Ρίχνουμε το νερό, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και ελάχιστο από το μείγμα γάλακτος (δε χρειάζεται να έχει ζεσταθεί), τόσο όσο να διαλυθούν καλά οι κρόκοι.
- Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας ρίχνουμε το 1/3 μέσα στο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε γρήγορα το μείγμα πάνω στη φωτιά εως ότου δέσει και αρχίζει να κοχλάζει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η κουβερτούρα.
Μπισκότα- Συναρμολόγηση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το νερό και το κονιάκ ή το χυμό.
- Βουτάμε ένα-ένα τα πτι μπερ στο μείγμα αυτό και τα στρώνουμε μέσα σε ένα τσέρκι το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε μια πιατέλα.
- Καλύπτουμε με αυτά όλο τον πάτο, χωρίς να αφήσουμε κενά. Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα λίγη από την κρέμα, φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση.
- Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ στρώσεις μπισκότων και κρέμας έως ότου να τελειώσουν τα υλικά.
- Τελειώνουμε με κρέμα.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου δύο ώρες πριν σερβίσουμε.
- Για να ξεφορμάρουμε, ζεσταίνουμε ελαφρώς το τσέρκι με πιστολάκι μαλλιών και τραβάμε το τσέρκι προς τα επάνω
Tip: Αν την κάνεις για παιδικό πάρτι, μπορείς να διακοσμήσεις με πολύχρωμα σοκολάτακια όπως έκανα κι εγώ
Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ