search

Τούρτα σοκολάτα με πτι μπερ

Τούρτα σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα, συνταγή , στέλιος Παρλιάρος, Γλυκές Αλχημείες,Chocolate and petit beurre biscuits Cake, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

H απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή για τούρτα παιδικού πάρτι! Και για μεγάλους αν δεν φοβάσαι τις θερμίδες!

Υλικά

Για την κρέμα

  • 500 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. νερό
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

Μπισκότα

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. νέρο
  • 50 γρ. κονιάκ ή χυμός πορτοκαλιού

Τούρτα σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα, συνταγή , στέλιος Παρλιάρος, Γλυκές Αλχημείες,Chocolate and petit beurre biscuits Cake, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Εκτέλεση

Κρέμα

  • Ρίχνουμε το νερό, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και ελάχιστο από το μείγμα γάλακτος (δε χρειάζεται να έχει ζεσταθεί), τόσο όσο να διαλυθούν καλά οι κρόκοι.
  • Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας ρίχνουμε το 1/3 μέσα στο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε γρήγορα το μείγμα πάνω στη φωτιά εως ότου δέσει και αρχίζει να κοχλάζει.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η κουβερτούρα.

Μπισκότα- Συναρμολόγηση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το νερό και το κονιάκ ή το χυμό.
  • Βουτάμε ένα-ένα τα πτι μπερ στο μείγμα αυτό και τα στρώνουμε μέσα σε ένα τσέρκι το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε μια πιατέλα.
  • Καλύπτουμε με αυτά όλο τον πάτο, χωρίς να αφήσουμε κενά. Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα λίγη από την κρέμα, φτιάχνοντας μια λεπτή στρώση.
  • Συνεχίζουμε βάζοντας εναλλάξ στρώσεις μπισκότων και κρέμας έως ότου να τελειώσουν τα υλικά.
  • Τελειώνουμε με κρέμα.
  • Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου δύο ώρες πριν σερβίσουμε.
  • Για να ξεφορμάρουμε, ζεσταίνουμε ελαφρώς το τσέρκι με πιστολάκι μαλλιών και τραβάμε το τσέρκι προς τα επάνω

Tip: Αν την κάνεις για παιδικό πάρτι, μπορείς να διακοσμήσεις με πολύχρωμα σοκολάτακια όπως έκανα κι εγώ

Τούρτα σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα, συνταγή , στέλιος Παρλιάρος, Γλυκές Αλχημείες,Chocolate and petit beurre biscuits Cake, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

 

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου από το περιοδικό Γλυκές Αλχημείες

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan