search

Τάρτα με πέστο βασιλικού και ντοματίνια

Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για ένα δείπνο με φίλους στη βεράντα… ή για ένα πρώτο ραντεβού ίσως;

cherry tomato basil pesto mozzarella tart recipe

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 250 γρ τριμμένο τυρί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μοτσαρέλα)
  • 100 gr. κρέμα φρέσκα
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
  • 10 ντοματίνια

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια ταρτιέρα, κόβουμε τα κομμάτια που προεξέχουν και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 ° C.
  • Μπορείς να το καλύψεις με ρύζι, ώστε να μην φουσκώσει στο φούρνο.
  • Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, την κρέμα γάλακτος και το πέστο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές.μείγμα.
  • Μόλις μαγειρευτεί η ζύμη, περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και απλώνουμετο μείγμα τυριού.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω από το μίγμα.
  • Ψήνουμε την τάρτα στους 180 ° C για 25 λεπτά.

cherry tomato basil pesto mozzarella tart recipe

 

 

cherry tomato basil pesto mozzarella tart recipe



Cool Artisan