500 γρ μπρόκολο
300 γρ γλυκοπατάτα
1 μικρό κομμάτι τζίντερ (περίπου 1 κυβάκι 2 εκ.)
3 καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια
χυμό 1 λεμονιού
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
200 γρ. τυρί κρέμα
Κριτσίνια για το γαρνίρισμα.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ρίχνουμε τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα με το ζωμό να τα σκεπάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Με ένα ρανδομπλέντερ τους δίνουμε βελουτέ υφή. Όσο βράζει η σούπα τόσο εξατμίζεται το νερό και γίνεται πιο “συμπαγής”. Είναι ωραίο να την καταναλώνουμε αμέσως αλλά αν την ετοιμάζεις για ένα τραπέζι μπορείς να την αφήσεις στην άκρη και λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα να προσθέσεις μισό ποτήρι καυτό νερό και στη συνέχεια να τη ζεστάνεις.
Για το food styling
Σερβίσουμε σε μπολ η σούπα. Πλάθουμε μπάλες με το τυρί κρέμα και κολάμε πάνω του τα κριτσίνια. Στη συνέχεια τα ακουμπάμε στην επιφάνεια της σούπας και τα στήνουμε όπως στη φωτογραφία, να σχηματίζουν πυραμίδα. Μπορείς να γαρνίρεις και με βαλσάμικο σε κρέμα και λίγο ελαιόλαδο.