Αγαπημένο mix συνταγών, τεχνικών και γεύσεων, ιδανικό για όσους αγαπούν τα ταρτοειδή γλυκά (count me in)
Για την κρέμα
- 300 γραμμ. τυρί κρέμα
- 25 γραμμ. άχνη ζάχαρη
- 150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
Εκτέλεση
- Αδειάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη για τουλάχιστον 30 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.
Για την βάση
- 175 γραμμ. αλεύρι
- 100 γραμμ. βούτυρο όχι πολύ παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
- 25 γραμμ. ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- λίγο κρύο νερό
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε την άχνη μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουµε το βούτυρο και το ξύσµα και το ανακατεύουμε µε τα δάχτυλα.
- Προσθέτουµε τον κρόκο και λίγο νερό, 1-2 κ.σ., για να ενωθεί η ζύµη.
- Την κάνουμε μια μικρή μπάλα και την τυλίγουµε σε µεµβράνη.
- Την αφήνουµε να ξεκουραστεί και να παγώσει τουλάχιστον για 30΄.
- Την ανοίγουµε σε φύλλο και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα.
- Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στη ζύμη που έχουμε στρώσει μέσα στην ταρτιέρα, γεμίζουμε μέχρι πάνω με όσπρια ή ρύζι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20΄
- Αφαιρούµε τα όσπρια και ψήνουµε για 5΄-10΄ να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τip: Την αλείφουµε µε λίγο ασπράδι για να αδιαβροχοποιηθεί. Ψήνουµε για 3΄-4΄ επιπλέον. Αφήνουµε να κρυώσει και συνεχίζουµε µε την κρέµα που μας περιμένει στο ψυγείο.
Για τα φρούτα
- 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- κανέλα
- 4 μήλα κομμένα σε κομματάκια
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει, ανακινώντας το τηγάνι για να μη μαυρίζει στις άκρες.
- Μόλις η ζάχαρη γίνει καραμέλα προσθέτουμε το κρύο βούτυρο.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα φρούτα κομμένα σε κύβους και τα ανακατεύουμε να καραμελώσουν γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε κανέλα.
- Βράζουμε για 5΄, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ