search

Αλήτικη κουζίνα στη Τζουτζούκα

Βράδυ Τετάρτης και κατηφορίζω τη Μεγάλου Βασιλείου στο Ρουφ, κάνα δυο τετράγωνα πίσω από το Μπενάκη. Μιλάμε για off Broadway γαστρονομική περιοχη της Αθήνας με κάποια μαγαζιά όμως που έχουν γράψει τη δική τους πορεία. Η Τζουτζούκα άνοιξε τις πόρτες της μαζί με το άνοιγμα της εστίασης και από την πρώτη μέρα κατάφερε να γίνει talk of the town, κάτι που δεν θεωρώ απαραίτητα καλό για brand new μαγαζιά. Είχα ακούσει καταπληκτικά σχόλια για το ταλέντο της Αργυρώς Κουτσου που είναι στο τιμόνι της κουζίνας κ ήθελα οπωσδήποτε να καθίσω στη σάλα της.

Ακολούθησε μας στο instagram @coolartisan_athens για να μαθαίνεις πρώτ@ τα πάντα για τα νέα εστιατόρια της πόλης

Στα ορεκτικά ξεχωρίζει η ταραμοσαλατάτα με μελάνι σούπας (€6,50), η φάβα Σχοινούσας με καλαμαράκια τουρσί (€8,00) αλλά και πιο ‘βαρια’ πιάτα όπως τα συκωτάκια πουλιών σε σάλτσα ντομάτας (€7,50) κι ο αρνίσιος πατσάς με τσορίθο (€8,50). Από τις σαλάτες δοκίμασα τα απολαυστικά τσιγαριαστά χόρτα που σερβίρονται με ντομάτα φρέσκια και φέτα Κεφαλλονιάς (€6,00). Τα ζυμαρικά είναι ένας λόγος από μόνος του για να κατέβεις στο Ρουφ. Δοκίμασα ένα πιάτο που παίρνω σε όποιο εστιατόριο  το βρω: λιγκουίνι aglio olio που εδώ γαρνίρεται με γαύρο μαρινάτο (€11.00). Δυστυχώς το μαγαζί δεν είναι vegan friendly προσφέροντας ελάχιστες επιλογές και με αρκετές ‘αφαιρέσεις’ υλικών από τα πιάτα.

Tip: Κράτηση Απαραίτητη

Ιnfo: 

Διεύθυνση: Μεγάλου Βασιλείου 32, Ρουφ

Τηλ.: 211 7156730

Instagram: www.instagram.com/tzoutzouka_rouf



Cool Artisan