Τα κλασικά μπισκότα βρώμης με ένα μοντέρνο, γευστικό twist λευκής σοκολάτας.
Υλικά
Για τα μπισκότα
- 2 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
- 1 φλυτζ. βούτυρο με αλάτι, μαλακό
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά
- 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 3 φλυτζ. βρώμη
Για την επικάλυψη
- 300 γρ. λευκή σοκολάτα για επικάλυψη
- 100 γρ. cranberries
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα μαλακό και αφράτο μείγμα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε τα αυγά - ένα τη φορά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα σε ένα διαφορετικό μπολ μεσαίου μεγέθους. Προσθέτουμε το μαλακό μας μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Παίρνουμε μία κουταλιά από τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, καθώς στο ψήσιμο τα μπισκότα θα απλωθούν.
- Ψήνουμε για 12-13 λεπτά μέχρι τα μπισκότα μας να πάρουν χρώμα και να είναι λαστιχωτά. Αν τα θέλουμε περισσότερο τραγανά τα ψήνουμε λίγο περισσότερο.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βυθίζουμε ένα-ένα τα μπισκότα στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε μία επιφάνεια. Ρίχνουμε 3-4 cranberries στο κάθε μπισκότα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.