search

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Μια δροσερή, απολαυστική συνταγή με το βασιλιά του καλοκαιριού, το καρπούζι.Θα λατρέψεις να τις φτιάχνεις ξανά κ ξανά.



Υλικά

Για τη βάση
  • 200 γρ. χουρμάδες
  • 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
  • 100 γρ. αμύγδαλα
Για την κρέμα καρπουζιού
  • 5 φλιτζάνια χυμό καρπούζι
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 30 γρ. ζελατίνη (σκόνη)

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Χτυπάμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πιέζουμε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενα τοιχώματα
Για την κρέμα καρπουζιού
  • Βάζουμε στην άκρη 2 φλιτζάνια του χυμού καρπούζι σε ένα μικρό μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια χυμό καρπούζι με το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το γάλα.
  • Πασπαλίζουμε τη ζελατίνη πάνω από το μπολ με τα 2 φλιτζάνια χυμό καρπούζι.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 2 λεπτά έτσι ώστε η ζελατίνη να μπορεί να διαλυθεί και να αρχίσει να απορροφά το υγρό.
  • Το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία ή το βάζουμε να ζεσταθεί ελαφρώς σε μια μικρή κατσαρόλα με χαμηλή θερμοκρασία, μέχρις ότου η ζελατίνη λιώσει εντελώς στο χυμό.
  • Προσθέτουμε το χυμό καρπούζι με τη λιωμένη ζελατίνη στο άλλο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω από την προετοιμασμένη βάση.
  • Το τοποθετούμε το στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεί για 3 έως 4 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan