Όλοι λατρεύουν το συνδυασμό της γλυκιάς σοκολάτας με τα αλμυρά πατατάκια! Είναι εθιστικός και ενοχικά απολαυστικός!Σήμερα συνδυάζω αυτές τις δύο γεύσεις σε ένα γλύκισμα που θα λατρέψεις! Φτιάχεται σε λιγότερο από 5 λεπτά και παγώνει σε 1 ώρα στο ψυγείο! Ταιριάζει υπέροχα με τις βραδιές ταινίας στον καναπέ.
Tip: Προτιμώ πατατάκια κυματιστά με αλάτι (και όχι με ρίγανη ή πάπρικα) αλλά εσύ μπορείς να δοκιμάσεις ό,τι θες!
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. πατατάκια
- 30 γρ. φιστικοβούτυρο
- 10 γρ. λάδι καρύδας
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Στήνουμε μπεν μαρί, δηλαδή βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό πάνω στο μάτι της κουζίνας και από πάνω στρεώνουμε ένα γυάλινο μπολ. Πρέπει να μην ακουμπάει το νερό στον πάτο του μπολ
- Βάζουμε μέσα στο μπολ τη σοκολάτα, το αλάτι, το φιστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας και και ανακατεύουμε
- Μόλις λιώσουν τα υλικά και έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα πατατάκια και ανακατεύουμε
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και σχηματίζουμε τα βραχάκια πάνω στη λαδόκολλα.
- Θα φτιάξουμε συνολικά 9-10 βραχάκια
- Προαιρετικά, πασπαλίζουμε, με λίγο αλάτι ακόμα
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για 1-3 ώρες.
- Διατηρούμε στο ψυγείο