search

Βίγκαν κέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Αφράτο, βελούδινο και υπέροχα αρωματικό! Σήμερα φτιάχνουμε το πιο νόστιμο κέικ με άρωμα λεμονιού και παπαρουνόσπορο! Ένα κέικ που κανείς δεν θα πιστεύει ότι δεν έχει ούτε αυγά, ούτε βούτυρο ούτε κανένα ζωϊκό παράγωγο.

Το φυτικό επιδόρπιο ΔΩΔΩΝΗ Plant’d είναι η απόλυτη βάση για μια βελούδινη ζύμη κέικ που δίνει αρωματικό αποτέλεσμα με τραγανή κρούστα και υπέροχο φούσκωμα με κυψέλες. Η βάση του είναι η βρώμη και μπορείς να το βρεις σε 3 διαφορετικές γεύσεις, Φυσική, Βανίλια, Μήλο-Κανέλλα. Εγώ χρησιμοποίησα τη φυσική αλλά το αποτέλεσμα είναι εξίσου υπέροχο και με τις δύο άλλες γεύσεις.



Υλικά

  • 150 γρ. ΔΩΔΩΝΗ Plant'd
  • 180 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 ml ηλιέλαιο
  • 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. baking powder
  • 5 γρ. baking soda
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το  ΔΩΔΩΝΗ Plant'd, το νερό, τη ζάχαρη άχνη, το ηλιέλαιο,το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού.
  • Τα χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενοποιηθεί το μείγμα.
  • Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι πάνω από το μείγμα των υγρών.
  • Μόλις αφρίσει τα προσθέτουμε στα υγρά
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.
  • Προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά
  • Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα για κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα.
Cool Artisan