search

Veganuary ‘24 ep.8: Σαλάτα με μπρόκολο, ρεβίθια και dressing σαν μους

Θα νομίζεις ότι τρως σαλάτα ceasars αλλά στην πιο θρεπτική και light εκδοχή της! Το μπρόκολο με τα ρεβίθια σου δίνουν ένα ολοκληρωμένο πιάτο ενώ το dressing κάνει κάθε μπουκιά εθιστική! Θα φτιάχνεις ξανά και ξανά και θα το βάζεις σε σαλάτες, σάντουιτς, τορτίγιες! Παντού

Tip: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο φυτικό ρόφημα σόγιας για τη συγκεκριμένη συνταγή, Δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο υλικό.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1 μπρόκολο
  • 240 γρ. ρεβίθια (βρασμένα)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη sauce
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 200 ml φυτικό ρόφημα σόγιας
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κτγ σκόνη σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Χοντροκόβουμε το μπρόκολο σε μέτρια κομμάτια.
  • Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα βρασμένα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά
Για τη sauce
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ
  • Χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο ντρέσιν σαν μους
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε
Cool Artisan