search

Vegan ζυμαρικά με μανιτάρια, σπανάκι και σάλτσα τυριών

Απολαυστική, τυρένια και πανεύκολη! Η συνταγή αυτή θα εξελιχθεί σε μια από τις πιο αγαπημένες σου, όχι μόνο γιατί είναι πανεύκολη, αλλά και γιατί έχει μεγάλο περιθώριο να την πειράξεις και να προσθέσεις τις δικές σου αγαπημένες γεύσεις.

 

Tip 1: Ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιώ είναι καραμελωμένα κρεμμύδια. Μπορείς να πάρεις έτοιμα από το super market ή να τα φτιάξεις στο σπίτι. Εγώ τα φτιάχνω χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή.

 



Υλικά

  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου (εγώ χρησιμοποιώ paccheri rigati)
  • 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 200 γρ. baby σπανάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 250 ml ρόφημα σόγιας
  • 200 γρ. vegan τυρί τριμμένο
  • 150 γρ. κρέμα τυριού

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ρόφημα σόγιας, το τριμμένο τυρί και το τυρί κρέμα.
  • Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Για τα ζυμαρικά
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια ένταση σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε το πράσο με τα μανιτάρια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Κλείνουμε το μάτι.
  • Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
  • Ανακατεύουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τον όγκο του αλλά να παραμείνει πράσινο.
Για το στήσιμο
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα μας απευθείας από το τηγάνι
  • Γαρνίρουμε με μια γενναία δόση από τη σάλτσα τυριού
Cool Artisan