Αυτή η συνταγή για vegan μπισκότα έχει πολύ απλά υλικά και ένα δύσκολο: το vegan βούτυρο! Μπορείς όμως πάντα να το αντικαταστήσεις με κανονικό και να έχεις το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα! Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες ζαχαροπλαστικής για να σου πετύχουν, παρά μόνο να ακολουθήσεις τα απλά βήματα!
Υλικά
- 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1/2 ποσότητα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1/2 ποσότητα αλεύρι ολικής άλεσης)
- 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1/2 κούπα βούτυρο vegan (θα το βρείτε σε μεγάλα super markets και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα
- 1-2 κουταλιές της σούπας νερό
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Βάζουμε 2 φύλλα λαδόκολλα πάνω σε δύο ταψάκια και τα αφήνουμε στην άκρη
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και μαγειρική σόδα - σε χαμηλή ταχύτητα
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια, τα φιστίκια και 1 κουταλιά της σούπας νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα (προσθέτουμε επιπλέον 1 κουταλιά της σούπας νερό , αν ζύμη φαίνεται στεγνή).
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και την κυλάμε μέσα σε λαδόκολλα για να φτιάξουμε κύλινδρους με πάχος 7-8 εκ.
- Κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσου για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
- Μεταφέρουμε προσεκτικά τα μπισκότα στα ταψάκια που έχουμε ετοιμάσει
- Ψήνουμε για 7-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς γύρω από τις άκρες και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Προαιρετικά τα καλύπτουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι